Musk tvrdí, že Tesla ještě nepodepsala smlouvu s autopůjčovnou Hertz

Přidat na Seznam.cz

Elon Musk, šéf společnosti Tesla uvedl, že výrobce elektromobilů nepodepsal ještě smlouvu se společností Hertz, a to více než týden poté, co tato půjčovna automobilů oznámila rozsáhlou dohodu s touto společností. Informuje na svých webových stránkách money.usnews.com.

Akcie společnosti Tesla v předobchodní fázi klesly o 5 % na 1 146 dolarů po prudkém skoku, který následoval po zprávě o největší zakázce v historii na 100 000 elektromobilů pro půjčovnu aut Hertz a to 25. října, díky níž Tesla překonala tržní kapitalizaci 1 bilion dolarů (kolem 22 bilionů korun).

Musk v pondělí pozdě večer na Twitteru napsal: „Pokud je něco z toho založeno na zprávách společnosti Hertz, rád bych zdůraznil, že zatím nebyla podepsána žádná smlouva.“

„Smlouva s Hertzem má na naše hospodaření nulový vliv.“ Společnosti Tesla a Hertz na žádost o komentář nereagovaly.

Dočasný výkonný ředitel společnosti Hertz Mark Fields minulý týden řekl, že zakázka bude zahrnovat především vozy Model 3. Vzhledem k tomu, že cena nejlevnějšího sedanu Tesla Model 3 začíná na zhruba 44 000 dolarech (kolem 1 milionu korun), mohla by mít zakázka hodnotu zhruba 4,4 miliardy dolarů (kolem 100 mld. korun), pokud by se celá objednávka týkala sedanu určeného pro masový trh.

„Tesla má mnohem větší poptávku než výrobu, proto budeme prodávat vozy pouze společnosti Hertz za stejnou marži jako spotřebitelům,“ uvedl Musk.

Zdroj: money.usnews.com