Jednorázové nádobí a rauty na míru
Jednorázové obaly se v gastronomii používají běžně. Ať už v rychlém občerstvení nebo na různých akcích. Setkat se s nimi můžete u vietnamských či thajských jídel, v takzvaném streetfoodu, ale i při sezónních občerstveních, když si vyrazíte na výlet.
Jednorázové nádobí využijí i běžní občané, například při zahradní párty nebo si do krabičky zabalí svačinku na výlet, čímž chrání jídlo před degradací. Kelímek či krabičku po snězení jídla vyhodí, a tak sníží obsah věcí v batohu. Jde o typ obalů, které jsou praktické a využívané i v běžném životě.
Využití jednorázového obalu v gastronomii
Mnoho podniků i samostatných kuchařů nebo pekařů dělá tzv. rauty na míru. Zkrátka a dobře, někdo pořádá oslavu, party a objedná si občerstvení. Jak jinak převéztzákusky, chlebíčky a další občerstvení z kuchyně na oslavu, než právě pomocí jednorázových obalů. Ať už se jedná o krabice na koláče nebo další jídlo, které si dotyčná osoba předem domluví. Gastro obaly a jednorázové nádobí jsou lehké a skladné, kromě toho i ekonomicky výhodné.
Rauty na míru
Rauty mohou představovat další finanční příjem pro podniky i samotné kuchaře, kteří si tímto přivydělávají k běžnému platu. Někdo chce pořádat firemní večírek, rodinnou oslavu nebo zahradní párty, ale nemá čas ani prostor pro přípravu jídla a nápojů. Tak si zkrátka tuto službu objedná.
Nabídka služeb se může lišit. Většinou jde o studenou kuchyni – zákusky, pečivo, obložené mísy, řízečky, burgery, dezerty apod. Ale pochopitelně lze objednat i teplé jídlo, to záleží na možnostech.
Další pak mají v nabídce i nápoje a dokonce i jednorázové plastové kelímky, mísy, talíře a další nádobí a obaly na jedno použití. Po skončení akce se tak nebudete muset trápit se zdlouhavým úklidem. Jednoduše je vyhodíte. Papírové nádobí nebo kousky vyrobené z cukrové třtiny kromě toho nezatěžují životní prostředí.