Zbrojovka Colt CZ slaví úspěch: Zisky jim vystřelily o téměř 50 procent

Přidat na Seznam.cz

Colt CZ odhalil, že za tři čtvrtletí v roce 2022 získal výnosy ve výši 10,2 miliardy korun. Jde o obrovský meziroční skok, který činí 34,4 procenta, pochlubila se společnost Colt CZ na svých webových stránkách.

V tiskové zprávě zveřejnili, že za prvních devět měsíců letošního roku byl jejich čistý zisk 1,3 miliardy korun, což je o 47,1 procenta více, než za stejné období v minulém roce.

Za tři čtvrtletí roku 2022 prodala firma Colt CZ 511 424 zbraní, nejvíce šlo o krátké palné zbraně (57 procent). Dlouhé palné zbraně zastoupily 43 procent celkového prodeje zbrojovky.

,,Meziroční srovnání pozitivně ovlivnila nejen konsolidace výnosů Coltu, ale také zlepšený produktový mix a nárůst počtu prodaných zbraní na klíčových trzích,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva společnosti Colt CZ Jan Drahota, jak informoval server SeznamZprávy. Podle něj jsou pro firmu nejdůležitější trhy v Severní Americe, Asii a Evropě.

USA může za 55,9 procent celkových výnosů. Asie přispěla pouhými 13 procenty a Evropa bez České republiky přihodila 11 procent. Česká republika může za 8,6 procent a Kanada za 7,5 procent.

Zdroje: Colt CZ, SeznamZprávy